Sjukligt

Hej Blogg!

Bonden sitter på foderbordet och har precis gjort ett pass i ladugården. Om fyra timmar är det dags att nappa lilla kalven igen. Bonden har haft magsjukan av värsta slaget och fått hjälp av snälla drängar. Så snart bonden kunde stå upp igen eller lite innan var det bara att köra igång med att hjälpa en kalv till världen och påbörja livräddning av en annan som inte mådde bra. Nu är det matning var fjärde timme dygnet runt som gäller.

Här får du blogg föreställa dig en bild av kalven. Det gick inte att ladda upp.

Hoppas du sover gott!

2 thoughts on “Sjukligt

 1. Hej Bonden!
  Bonden har genomlidit en svår tid av magsjuka läser vi. Inte blev det någon vila efteråt heller. Direkt ut i laggårn! Slit och släp dygnet runt omedelbart. Men Bonden gör en betydelsefull insats i livets och djurens tjänst. Jag tänker mig att Bonden är farmens viktigaste människa. Utan Bonden stannar verksamheten, kanske inte genast men förmodligen rätt snart. Bondbruden, som jag har förstått är en vänlig och hjälpsam människa, hjälper nog till så länge hon orkar. Men sedan, om Bondens frånvaro blir långvarig? Moffa? Bonden med gröna traktorn? Hur det än går i människovärlden kommer kossorna och de andra fyrbenta kompisarna att stå där i ladugården och ropa efter Bonden. Problemet är väl ungefär detsamma om en bonde behöver eller vill ta en längre sammanhängande semester. En bonde, eller annan småföretagare, får vara sin egen personalavdelning som sätter in sjukvikarier, planerar ledigheter och annat. Tänk så behändigt vi andra har det i sådana här sammanhang! Vi fyller i en numera digital blankett, skickar i väg den via en dator och vips tar någon annan hand om planering och annat som behövs. Nåja, det är väl inte alltid det går sådär smidigt.
  Nu försöker jag föreställa mig en bild av kalven. Jag försöker också föreställa mig en bild av Bonden sittande på fodergången med nappflaska att nappa kalven med.
  Jag hoppas, Bonden, att du snart är frisk som en nötkärna om du inte redan är det. För övrigt hoppas jag att du sover lika gott som jag gör. Det vill säga när jag inte råkar ändra värmesystemets inställning så att jag vaknar mitt i natten med en närmast tropisk hetta i sovrummet.

  Anmäl kommentar

  1. Heja jowa! Du skriver så bra och roligt. Någon dag ska jag skriva om sömn. Hoppas dagens bild syns på datorn, jag tittar bara på telefonen.
   Hälsningar bonden

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + sju =