Mycket jobb och lite lera

Hej blogg!

Efter en hektisk dag och en avstressande lerkurs och därefter ett ladugårdspass till blir man riktigt glad när skatteverket har tekniska problem så man slipper momsdeklarera innan tolvslaget. Istället skjuter man upp det till en annan hektisk dag.

Bondbruden var så snäll och gjorde en god macka och hämtade upp bonden för att hinna till kursen. När vi kom fram sa lerfröken att det är roligt att det är så många bönder på kursen för det blir så många djur.

Den tredje bonden Marie av Rågö hade förra veckan haft det kämpigt. Soteld i skorstenen så brandkåren fick rycka ut och sedan inte kunna elda i den stränga kylan. Kalvar ploppade ut på löpande bandet och en hade blivit trampad och brutit benet. Sedan var det problem med något lamm och en hel massa annat. Idag kunde bonden kontra med ko som fick kalvförlamning och måste bärgas, det hann jag inte med att berätta för dig  blogg. Stopp i utgödslingen, havererad fyrhjuling och sedan skridskoturen.

Hoppas det är Bondbrudens tur med prövningar den här veckan.

2 thoughts on “Mycket jobb och lite lera

  1. Hej Bonden!
    Det är rysligt så mycket man kan råka ut för i bondevärlden. Bönderna har Sveriges farligaste yrke, har jag läst. Eller ”Bönderna är Sveriges farligaste yrkesutövare”, som jag läste någonstans. Skribenten hade väl för bråttom. Eller skrev hen det kanske på skoj och utgick ifrån att korrekturläsarna skulle upptäcka och ändra. Ville korrekturläsarna också skoja?
    Kanske är det så många bönder på Bondens lerkurs därför att bönder har det kämpigt och behöver stressa av. Att kladda med lera, att skapa med händerna och hålla hjärnan igång med skapelseprocesser är bra avstressning. Hjärnan och händerna behöver få sig en omgång då och då.
    Jag minns inte precis vad Bondbruden skrev för inte alltför länge sedan när Bonden just hade kommit hem från utlandet tror jag, men det var någonting om att när hon, Bondbruden, häller i sig socker får hon oanade krafter och kan uträtta stordåd. Ungefär som när seriefiguren Karl Alfred äter spenat och hans muskler sväller tänkte jag när jag läste det. Så att om nu Bondbruden enligt Bondens förhoppning står på tur att drabbas av prövningar den här veckan behöver Bondbruden bara hälla i sig socker så kommer krafter till att bekämpa alla tänkbara prövningar. Jag är emellertid inte helt övertygad eftersom jag tycker att socker är ett hiskligt medel. Kanske har min barndoms tant E ett finger med i det spelet. Jag växte upp i skuggan av ett totalt sockerförbud utfärdat av tant E. Andra barns mödrar tittade undrande på mig när de erbjöd mig de läckraste bakverk och jag tackade nej.

    Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 2 =