2 thoughts on “Skridskoturen som urartade

 1. Hej Bonden!
  Det var tur att det inte var fyrhjulingen som åkte i drickat. Åtminstone för storebror kunde det ha blivit en våt, kall och allmänt obehaglig upplevelse. Jag antar att bonden med gröna traktorn inte jublade eller bubblade av glädje där han satt och plaskade i sörjan. Simmade han i land? Skall traktorn bli där ute tills vattnet har runnit undan? Eller har Bonden dragit upp den med sin traktor? Sitter den i så fall också fast nu? Annars finns där väl starka tjurar på farmen som längtar efter att få hugga i och dra. ”Nej men se! En traktor! Den kan vi ta hand om!” hojtar de kanske i detta nu till varandra.
  Bland min ungdoms bönder fanns det alltid någon som hade ardennerhästar så hjälpen var inte långt borta när någon hade kört fast en överlastad vagn, till exempel med drypande våt, tung tång från Västerhavet, eller när någon liten grå Fordson Minor stod där den stod nedsjunken till hjulaxlarna i geggan.
  Ardennerhästar i två- eller fyrspann är oemotståndliga naturkrafter. Numera går ardennerhästar i skogsarbete igen, har jag hört. I motsats till skogsmaskiner förstör ardennerhästar ingenting. De lämnar bara spår som naturen själv kan läka, de sprider inte gnistor som kan tända vådeld och de släpar timmer dår inga maskiner tar sig fram. Inte dricker de dieselolja heller eller släpper ut svart rök genom ett avgasrör som varken har partikelfilter eller gnistsläckare.
  Det där djuret, Bonden, som du frågar om, är inte en ardennerhäst.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Bonden har alltid drömt om en ardennerhäst. Det var synd om grannen med gröna traktorn. Hade varit bättre om det var något mindre värdefullt som åkte i, men det viktigaste av allt är att ingen människa kom till skada. Ha en bra dag

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + sexton =