Mera svineri

Hej blogg!

Vad roligt med alla kommentarer, om ni är på hugget så skriver jag oftare.

Förstår dock inte riktigt vad Dansken skriver på slutet, vad skulle ske med kontrollanterna. Minns en gång när Tangomormor pratade med Dansken och utbrast: -tänk att jag är så bra på danska, jag förstår allting. Det är för att han pratar svenska sa någon annan. Så var det, vår dansk var svensk i några år.

 1. På midsommardagen stod lillebror och gläntade på dörren utan att gå ut i flera minuter. Vad är det? Grisen inte komma in sa han. Fru gris var tillbaka med sina små och hade vänt uppochner på festplatsen, vält stolar, kastat omkull grillen, tuggat rent ett kvarglömt ben och ätit upp all kol. Det överlever hon inte sa de något avundsjuka grislösa bröderna. Nu har suggan och de små ladugårdsarrest tills svineriägaren bättrat på staketet.

Lamm har vi haft i köket men ännu inte grisar som tur är. Barnens kompisar stänger nästan aldrig dörrar oavsett årstid, undrar hur dom gör hemma? Här stänger vi ut kylan på vintern och flugor och djur på sommaren.  I våras följde en rad lamm med en kompis enda in till köksbänken.

God kväll blogg!

Lillebror cyklar med grisarna till hagen.

 

 

3 tankar om “Mera svineri

 1. Om jag kommer ihåg rätt, så träffer man sin hjärtanskär ifall man plocker sju sorters blommor på midsommarnatten. Jag undrade om man kunde hålla kontrollanter borta om man plocker sju sorters ogräs
  Har systervet varnat för inkommande dansk o kompis i augusti? Kompisen undrar om vi ska ta med jobbarkläder

  Anmäl kommentar

 2. Apropå att förstå språk. Det är ju trevligt att förstå vad folk från våra grannländer säger… För ett antal år sedan var det fest för gammel-morfar, 85 år. Efter maten och ett par snapsar så sågs han språkande med en engelsktalande person. När vi strax efter hörde oss för hur det gick för honom att förstå engelska (som han förstås aldrig lärt sig), så säger han muntert:" Ett par snapsar till så pratar jag nog tyska också!".

  Anmäl kommentar

 3. Hej Bonden!
  Oj, vad smågrisarna har vuxit till sig. Nyss låg de i sitt lilla fina bo i halmen och nu är de ute och springer i det fria med mor sin. Det var på den här vägen som andra smågrisar kom springande i full fart för ett par år sedan. Bondens bilder var skarpare och tydligare på den tiden; numera är det ofta lite si och så med den saken.
  Det finns automatiska dörrstängare av mångahanda slag. En av de enklaste är bara en kraftig spiralfjäder, men den fungerar. Man får bara tänka på att eftersom den inte har någon dämpning dammar den igen dörren direkt. Hur hårt dörren skall stängas beror på hur fjädern monteras.
  Det här skriveriprogrammet påstår att ordet ”svineriägare” inte finns. Enligt programmet skall det vara ”vildsvinsjägare”. ”Tangomormor” finns inte heller. Det skall vara ”Tack mormor”. Inte heller finns ”dörrstängare”. Det skall vara ”dörrstång”, vad nu det är för någonting.
  Apropå vildsvin: vi har sådana här. Många. Det Bonden beskriver i bloggen att grismamma med ungar ställde till med är precis i vildsvinens stil. Men jag tror att vildsvinen är värre. Det är mera bulldozerstuk på deras framfart. Efteråt ser det ut som om de har bökat ner sina trynen i marken och sedan bara kört. Till och med tunga stolpar som ligger i vägen för dem vräker de undan.

  Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + femton =