Mera midsommar

Hej blogg!

Midsommar har fortsatt nästan som en dröm. Många människor och viljor och mycket mat och tårta. Fru gris med tolv små bjöd in sig själv lagom till kaffe och tårta. Det har spelas spel,  badats, matats lamm i regn med de minsta sent på kvällen. Det är så härligt med regn, jag älskar regn sa bonden. Älskar regn upprepade lillebror.

 

2 thoughts on “Mera midsommar

 1. "Kom liljer og akeleje, kom roser og salvie, kom søde krusemynte, kom min hjertensfryd"
  Passer det at ovenstående er fra "en midsommernats drøm" ? Så mangler de at tilføje "kom grise og lam, kom kontrollanter mm" – det kan være man kan holde kontrollanter fra livet hvis man plukker syv slags ukrudt?

  Anmäl kommentar

 2. Hej Bonden!
  Älskar regn, upprepar också jowa som är så konstig, enligt vissa, att jag inte bara älskar regn utan också allmänt gråväder, dis och dimma. November kan vara en fin månad om det inte ösregnar och stormar alltför mycket. Möjligen kan det här ha med fotografering att göra; ljuset en grå dag är mjukt och fint. Man behöver inte dämpa hårda kontraster efteråt men man vill kanske justera tråkiga, vita himlar, eventuellt byta ut dem.
  Det ser ut som ett trevligt men grisigt midsommarfirande. Jag kan tänka mig att det går massor av kaffe och många tårtor i en grismamma. Det vill säga om grisar tål kaffe. Jag tog hand om en hund åt en hundmänniska som skulle resa bort en vecka. Hunden kunde jag mata med det ena och det andra men absolut inte med choklad. Inte en enda liten chokladbit fick jag ge hunden hur mycket den än tittade på mig med bedjande blick och huvudet på sned för då skulle hunden falla död ner på ögonblicket, sa hundmänniskan. Varifrån hundmänniskan hade fått bedjande blickar och huvudet på sned kan vi undra. Detta visade sig vara en hund som morrade och visade huggtänderna när den inte fick sådant som den ville ha. Choklad fick den ändå inte, till följd varav jag kunde återlämna en levande hund till hundmänniskan när det var så dags. Det hade varit förargligt annars.

  Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + 13 =