På grisfronten

Hej Blogg!

Jag har inte berättat för dig att det blomstrar i svineribranschen. Tolv små söta svin sköts om väl och växer och frodas och beundras. På bilden är smågrisarna bara några timmar gamla.

2 thoughts on “På grisfronten

 1. Hej Bonden!
  Ett sådant mysigt bo Bonden har gjort i halmen åt de små svinen. Tänk att de som nu är så små skall bli stora som mor Sugga om allting går väl och de inte blir julskinkor på vägen dit. Eller om mor Sugga skulle råka välta över dem där de ligger i sitt fina lilla bo. Uppätna kan de också bli, har jag hört, uppätna av sin egen hulda moder. Icke dessa kultingar dock, ty Bonden skriver att tolv små söta svin sköts om väl och växer och frodas och beundras.
  Hur har vi det med svineriägarna när det gäller de här tolv små söta svinen? Är det dags för ägar- och ansvarsfördelning eller är det för tidigt?
  Någonstans bakåt bland Bondens bloggar finns en bild där ett gäng smågrisar, eller halvsmå, kommer springande på vägen från laggårn och uppåt. Grisarna springer så öronen fladdrar i vinden. Det är en fin bild.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Suggan bygger bo alldeles själv. Bonden kastar bara in material och tittar på. Än så länge är det svineriägaren som sköter allt, vid tjugo kilo levande vikt säljs några till bröderna. Men hos sin mora får dom vara länge och dia. På en svinfarm avvänjs dom vid fem veckor. God kväll

   Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − fyra =