Det kan alltid bli värre

Hej Blogg!

Bonden har haft en lite kämpig tid med lammning och kalvning och långa dagar.  Så kom kvällen då sista ladugårdspasset skulle hoppas över för första gången på länge. Flasklammen matades av hjälpare och inga nya lamm var på gång.

Just den här kvällen fick lillebror en besvärlig förkylning och sov dåligt, nästan inte alls. Bonden hade inte sovit en blund när klockan var tre och när det var dags att gå upp vid sju var bonden ett vrak.

När dörren till ladugården öppnades hördes ljudet av sprutande vatten. Kvigorna Mamma Mu och Kråkan hade öppnat en grind i sin box och sprungit runt i hela ladugården. Bajsat ner foderbord och gångar och det värsta av allt, vridit på varmvattenkranen och fyllt upp utgödslingen med vatten. Grepar, skrapor, sopborstar och hinkar var nedtrampade i sörjan. Dom ville ju bara bada sa Bondbruden.

Bonden fick kasta massor av ensilage och sanera foderborden. Slanga ut vatten ur utgödslingen under flera timmar för att få den i funktion. Det blev mycket extra jobb.

Då kom grannen med gröna traktorn förbi och bonden beklagade sig lite om den lediga kvällen som straffade sig och den dåliga natten. Det kan bara bli bättre sa han. Eller sämre sa bonden.

Det dröjde bara några timmar så blev det haveri på utgödslingen, det är bland det värsta som kan hända i ladugården. Nu kan det nog bara bli bättre.

God kväll!


 

2 tankar om “Det kan alltid bli värre

 1. Enligt en teologisk beräkning som gjordes av en katolsk kyrkofader för några hundra år sedan finns det utöver själve överdjävulen 3 triljoner 665 biljoner 366 miljoner och några tusen smådjävlar på jorden. Kan det möjligen vara så att en av dessa små lymlar har slagit sig ned hos bonden på Skena?
  För övrigt är det rent förskräckligt och jag kan inte annat än att tycka synd om Bonden som har drabbats så illa. Erbjöd sig inte grannen med gröna traktorn att hjälpa till med att städa upp i röran? Det borde han ha gjort om han är en god granne. Annars kan jag tänka mig att Bondbruden fick del av det slitet och släpet. Länge leve Bondbruden! Vad skulle Bonden göra utan henne? För övrigt tycker jag att kossorna själva borde ha fått städa upp efter sig. Kan de öppna en vattenkran kan de säkert städa också. Lite uppfostran skadar inte. Så de inte gör om det, tänker jag.
  Det finns vattenutkast med lös kran som Bonden kan ha i handväskan och bara använda när Bonden behöver spruta vatten. Min trädgårdsslang sitter på ett sådant vattenutkast. Det är praktiskt. Särskilt om man inte har slarvat bort kranen.
  Det skulle fröjda mig storligen att få se en kossa vrida om en vattenkran av den vanliga stjärnformade sorten. I Tyskland träffar man rätt ofta på en annan sorts vattenkranar med ett litet handtag. En sådan kan en kossa nog damma till så att den öppnas.
  Hav tröst, Bonden. Allting blir snart bättre.

  Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − två =