En lång fredag

Hej blogg!

Bonden har precis pulsat hem sina hundra meter från ladugården genom det vackra snölandskapet. Fjortonde april och barnen har åkt snowboard och skidor. Långväga påskgäster hade varmt och sol hemma när dom for.

Renoveringen blev hjälpligt klar när gästerna steg in genom dörren.

Tillbaka till färghandeln. Bonden tänkte att det var smart att säga sambo, blir nog inga följdfrågor på det. Färgsäljaren stirrade i datorskärmen och sa gårdsnamnet. Ja, sa bonden. Köpet genomfördes och bonden gick nöjd till bilen som stod och brummade utanför.

Lite senare skickades ett SMS till Bondbruden som berättade att vi numera är sambos. Tillbaka kom en lång rad med skrattande gubbar och meddelande om att kundnummret står på bondbrudens 86 åriga mormor.

Kommentarer till: “En lång fredag

  1. Hej Bonden!
    Bonden kan glädjas åt att våra nutida långfredagar inte är lika långa och mörka som de var i min ungdom. Då var allting stängt och förbjudet, precis allting. Tyst och stilla överallt. Man fick bara utföra sysslor som var alldeles nödvändiga och inte kunde anstå. Skratt och stoj var förbjudet. Gatorna var tomma. Kyrkklockorna ringde till högstämda sorggudstjänster. Storklockans dova dån rungade genom gator och gränder en gång varje timme under hela dagen. I radion spelades dämpad sorgmusik. Svartklädda med nedböjda huvuden sörjde människorna sin frälsare, Jesus Kristus. Man kunde tro sig vara förflyttad till medeltiden.
    Långfredagen var årets längsta och tråkigaste dag för oss barn och ungdomar. Det kändes som om den aldrig skulle ta slut. Min flickvän och jag klarade oss ändå rätt bra från sorgligheterna. Vi gjorde det vi ofta gjorde, låg bredvid varandra på golvet i flickvännens rum och läste. Vi hade varsin skolbibel men det var inte dem vi läste i, vilket en och annan vuxen i vår omgivning nog trodde. Biblarna hade vi bara för att skolan krävde att varje elev skulle ha en bibel i kristendomsundervisningen, inte flickvännens eller min största förtjusning här i livet.
    Fina, snötyngda vinterträd Bonden har fotograferat med sin telefon. Fotografera med telefonen? Dumheter, skulle tant E ha sagt.

    Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*