Seg bonde och pigg gris

Allt går trögt, bonden gör lite kontorsjobb och masar sig sedan till ladugården.  Bonden ligger på en halmbädd i lösdriften och pratar i telefon. Djuren slukar fodret och skitar ner som vanligt. Bonden måste åka efter balar långt bort på gärdet. Traktorn har skopa på sig och det går dåligt att byta till balgripen hydraulslangarna vill inte bli kopplade. Bonden svänger runt ladugården för att fiska upp kärran och då är den  halvfull med rullebörutkörd djupströbädd. Bonden får backa in och tippa på dyngplattan. Sedan bär det av mot odlingen, en bit in i skogen står en bil mitt på vägen, bonden hoppar ur och flyttar den och kör några meter till med traktorn, där blir det stopp igen för det ligger små små träd i högar över vägen. På
hemvägen möter bonden Otto som någon timme tidigare fångats in i en box i
ladugården. Bonden hade tröttnat på att hon har sin toalett på logen och att
hon plöjer undan hö på foderbordet flera gånger om dagen fast bonden jagar
henne med guldgrepen och skriker. Ladugården hade även stängda dörrar men nu
gick hon här målmedvetet på sin promenad.

2 thoughts on “Seg bonde och pigg gris

 1. Hej Bonden!
  Inte är det konstigt att Bonden är trög för närvarande. Golvläggning med nattarbete, barnkalas och vintermörker utöver bonderiet med både ladugård och kontor sätter nog sina spår också i en annars stark bonde. Bonderiet verkar inte vara lätt med balar långt borta och allehanda trassel på vägen till och från. Varför blockerar någon en väg inte bara med en bil utan också med högar av små, små träd?
  Förresten, varför inte köra hem alla balarna så blir det lättare i vinter och dessutom kan folk få sprida sina bilar och små, små träd bäst de vill?
  Otto skulle kanske ha en egen liten svinstia med galler för fönstren och en enda stabil och omutlig in- och utgång med ett redigt lås till vilken bara Bonden har nyckel.
  Rullebörutkörd är ett kul ord. Det har jag inte ens hört skånska bönder säga.
  För övrigt måste jag tillstå att det är bra trögt här också. Vi kan säga att det är den årstiden nu.

  Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + fem =