Bonden blir med kaniner

Bondbrudens väninnas barn hade blivit allergisk och hon sökte nytt hem till sin kanin. Bonden var positiv på direkten, kaninen visade sig vara flera kaniner. Denna väninna visste inte att här har avverkats en del kaniner genom åren, hållbarheten har inte varit något vidare, flera har kommit lösa och försvunnit och en gjorde Tangomormor snabbt slut på genom en otäck olyckshändelse. Tre kaninhonor i olika färger blev levererade till en hästbox hos Bondbruden, förra ägaren lät meddela att hanen kan ha varit inne en snabbis hos honorna en natt.

gamla bilder 1016

Det här är Rozina, döpt efter en moster, en hane som klarat sig längst hos oss, det blev drygt tre år.

One thought on “Bonden blir med kaniner

 1. En fransk kollega höll en kanin i bur till sina barns förnöjelse. Den kaninen såg inte så pigg ut som kaninen på Bondens bild. Min franske kollegas kanin var stor, väldigt stor, och såg rätt så moloken ut. Fast jag vet inte om kaniner kan vara molokna. Det har nog med de här kaninernas utseende att göra: två stora, hängande öron, mungiporna nedåt, sorgliga ögon, en stor kropp. Att hoppa och skutta låg inte för den kaninen. Vädur kallas ett sådant djur.
  Vädur kallades på sin tid också en på bondgårdar vanlig pump. Den lär ha uppfunnits någon gång på 1700-talet men kunde inte tillverkas då därför att man inte hade tillverkningsteknik för det. Så berättade doktor R som undervisade i fysik vid H:s Högre Allmänna Läroverk.
  Vädurenpumpen såg ut som en stor bläckfisk utan armar. När den hade satts igång stannade den inte av sig själv. Den pumpade och pumpade och pumpade utan ångkraft eller elektricitet. Så vitt jag vet tillåter naturen inte perpetuum mobile, evighetsmaskiner. Annars kunde vi ha tänkt oss väduren som en sådan. Vädurens funktion är så enkel att jag har glömt den.
  Vad skall Bonden nu ta sig till med kaninnytillskottet? Rymlingar har vi läst om några gånger i Bondebloggen så nu är det kanske dags för den här gynnaren att hoppa i kastrullen innan den också drar i väg.
  Jag har en känsla av att Bonden inte säger nej till något djur som ber om en plats på Skena.
  Nå, men vargen då?
  Vargen:
  – Goddag min kära bonde. Skulle jag kunna få bo här på Skena bland får och hönapöna?
  Bonden:
  – Se goddag min gode varg. Javisst. Välkommen. Det är varmt och skönt hos fåren i laggårn.
  Eller?
  Nej, det tror jag inte.

  Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =